Ton Vincent Muzikant
Ton’s muziekverleden  heeft zich vooral in het Haarlemse afgespeeld. Hij was zanger in diverse symphonische rock formaties, speelde tien jaar snaar- en blaasinstrumenten in volksmuziekensembles en vertolkte veel eigen nummers in diverse duo’s . Noemenswaardig is ook de vele uren instrumentale experimentele muziek die hij al tientallen jaren maakte, en nog steeds maakt en uitbrengt.  Synthesizers, midi-instrumenten en de Jerry Jones Electric Sitar Guitar spelen hierbij een dominante rol.

Aan de verderop te lezen repertoire-lijst   is niet echt af te lezen dat zijn grote voorbeelden in de muziek o.m. zijn  Justin Hayward, David Sylvian, Peter Gabriel, Yes, King Crimson, Van Morrison , Planxty, Coldplay  en Jethro Tull. En uiteraard Bob Dylan. Een apart fenomeen van wie Ton zeer vele nummers speelt en zelfs een avondvullend programma  vult met  Dylan-vertolkingen en een uitgebreide levensbeschrijving.

Het repertoire  van Ton Vincent bestaat vooral uit de betere en melodieuze 60- en 70-er jaren luister-muziek-klassiekers, met als meest recente aanvullingen nummers van Coldplay, Damien Rice en Loreena McKennitt.

Ton onderscheidt zich van de vele solo-performers door live gebruik te maken van een Boss-RC-loopingpedaal en een Roland Gitaarsynthesizer, waardoor door het live dubben van stemmen en diverse instrumenten  het lijkt of er een grote groep muzikanten aan het werk is. Helemaal nieuw is het gebruik van een  unieke ,  zelf ontworpen double-neck, bestaande uit een Aria  Sinsonido gitaar met gitaarsynthesizer-element gecombineerd met een keytar-variant, t.w. een midi-keyboard(zie foto), waardoor synthesizergeluiden een verrassende toevoeging leveren op de akoestisch gebrachte nummers. Op Youtube is hier het een en ander van te zien en te horen.
home biografie repertoire links contact

Biografie

Geboren in het Drentse Peize in de vijftiger jaren, met oudere gezinsleden
die vooral luisterden naar The Everly Brothers, The Beatles en Top-40 muziek,
groeide Ton op in een milieu waar veel aan muziek gedaan werd en waarin
velen een muziekinstrument bespeelden. Op zijn 12e had hij zijn eerste gitaar,
een akoestische Egmond en leerde gitaarakkoorden van foto’s van artiesten in
de Tuney Tunes en andere muziekbladen. Vele gitaren volgden en nog steeds
heeft hij een collectie van ruim 20 akoestische gitaren, mandola’s, bouzouki’s,
een sitar-gitaar, een midi- en een basgitaar, double-necks en twaalf-snarige gitaren.

Daarnaast bespeelt hij diverse keyboards en synthesizers en midi- blaasinstrumenten
en mondhamonica’s  en thin-whistles. Want naast het akoestische zang-repertoire
maakt Ton vele andere soorten muziek die vooral filmisch van aard zijn en derhalve
ook gebruikt wordt bij de zelf vervaardigde Papieren-Theatervoorstellingen die in het
Horus Huiskamertheatertje uitgevoerd worden